Et nasjonalt kunnskapssenter for fornybar energi

Behovet for Arven

Verden står ovenfor store utfordringer. Energikrisen, klimakrisen og naturkrisen skal løses samtidig. Dette krever en sterk samhandling på tvers av næringsliv, offentlige organer og samfunnet. For å få til endring må vi omstille oss til et samfunn hvor vekst og utvikling skjer innenfor naturens tålegrenser. Overgangen fra fossile til fornybare energikilder er en viktig del av det grønne skiftet, og Norge har gjennom Parisavtalen satt klare mål på veien mot et utslippsfritt samfunn.

Utviklingen i samfunnet viser at det er et stort behov for å øke kunnskap og felles forståelse for hva vi skal bruke den fornybare energien vår til, og hva inngrep i naturen gjør for de som skal bruke den. Tiden er inne for dialog, involvering, kommunikasjon og åpenhet. De som kommer etter oss er avhengige av å gjøre verden mer bærekraftig, og fornybar energi er en sentral brikke for å få dette til. Det er derfor viktig at vi klarer å engasjere allmenheten, og spesielt de unge i løsningene som skal påvirke vår felles framtid.

 

 Lokalisert ved det anerkjente kraftverket, Øvre Forsland

Arvens plassering

Arven skal bygges i bunnen av Forslandsdalen, der Forslandselva renner ut i havet. Herfra kan besøkende gå 6 km på en bilfri grusvei, opp til det som er omtalt som verdens vakreste kraftverk, Øvre Forsland.

Til å begynne med var det også stor motstand mot Øvre Forsland kraftverk. Mange mente at en utbygging ville gjøre store inngrep i naturen, og komme i konflikt med regionens satsing på reiseliv og turisme – som i stor grad bygger på opplevelser knyttet til den flotte naturen. Gjennom god involvering av samfunnet, og en helt annen kommunikasjon og ambisjon enn ved tidligere kraftutbygginger, lyktes man med å skape en turistattraksjon av Øvre Forsland. En attraksjon bygd på vakker arkitektur, tilrettelagt for turisme gjennom parkering, bålplasser, rasteplasser, toalettfasiliteter og et møterom midt i naturen for omvisning og opplæring av elever fra alle skoletrinn.

Før kraftverket ble bygd var det få besøkende i Forslandsdalen. I dag er det 10.000 beøkende hvert år. Kraftverket har skapt begeistring og stolthet både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det viser kraften i god kommunikasjon og felles forståelse og ambisjoner.

Der industri og natur møtes

Plasseringen av Arven ved siden av Øvre Forsland, gir en unik mulighet til å vise frem kraften og potensialet til fornybar energi. Besøkende til Arven vil kunne oppleve energiproduksjon i praksis, samtidig som de lærer om hvilken rolle de ulike energikildene spiller i energisystemet
vårt.

Arven har avtale med eieren av kraftverket, slik at hele anlegget kan brukes for opplæring av våre besøkende. I tillegg skal vi skape gode opplevelser i området rundt selve senteret. En ekstra tur opp til kraftverket vil være valgfritt og en utvidet del av opplevelsen. Videre oppover, mot fjellet Toven, byr Forslandsdalen på spektakulære turer omringet av majestetiske elver, bekker, fosser og fjell.

Arven skal etableres midt i Norge. I en region som på grunn av kraftoverskudd er svært aktuell for etablering av ny grønn industri. Regionen er i stor grad bygd opp rundt våre energikilder, og sammenhengene mellom kraftutbygging og industri er svært synlige. Regionen har også mange ulike brukere av naturen, som jegere, reindrift, villaksnæring og reiseliv. God og åpen kommunikasjon blir viktig i tiden som kommer, for å skape en felles
forståelse for våre utfordringer.

Våre mål

Arven sine mål

Vår ambisjon er å bidra til at samfunnet tar bærekraftige energivalg basert på kunnskap og felles forståelse. Her er våre viktigste mål:

Økt kunnskap

  • Gi allmenheten et godt og ærlig kunnskapsfundament om det norske energisystemet.
  • Bygge stolthet rundt Norge som fornybarnasjon.
  • Bidra til en mer attraktiv industri- og fornybarnæring.

Bedre folkehelse og bærekraftig turisme

  • Skape et utstillingsvindu for fremtidsrettet og bærekraftig energiturisme
  • Bidra til økt folkehelse ved å legge bedre til rette rundt landets energiinstallasjoner
  • Bidra til at allmenheten får et spennende aktivitetstilbud i distriktene

Økt kunnskap om fornybar energi vil stimulere til økonomisk vekst, innovasjon og arbeidsplasser i fornybarnæringen. Denne investeringen vil sette Norge i førersetet for en grønn fremtid og styrke vår internasjonale posisjon som en pålitelig leverandør av fornybar energi.

En turistattraksjon i verdensklasse

Spektakulært

Arven er designet for å være et arkitektonisk mesterverk, lokalisert i det robuste og mektige naturlandskapet i Nordland. Med sitt innovative design vil Arven ikke bare være et banebrytende senter for læring og utdanning om fornybar energi, men også et unikt og spektakulært reisemål for besøkende fra hele verden. Besøkende vil kunne utforske senterets ulike installasjoner og utstillinger, mens de er omgitt av skjønnheten i det naturlige landskapet.

Menon Economics (2024) har gjennomført en ringvirkningsanalyse av Arven. Denne viser at vi i 2030 kan få 86.000 besøkende, og i 2035 122.000 besøkende. Menon Economics (2024) forventer at Arven i 2030 når 540.000 personer med kometansehevende tiltak over hele landet, i tillegg til besøkene ved senteret.  

Aktiviteter for hele familien
Senteret skal skape aktiviteter for hele familien. Her kan familier fra hele verden komme for å lære om fornybar energi gjennom spektakulære formidlingskonsepter. I tillegg skal vi nå ut til skoleklasser, turgåere og samfunn over hele landet, gjennom samarbeid med fornybarnæringen, vitensentre, museum og andre formidlere.

Energiturisme og samarbeid med reiselivet

Fornybar energi har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av norsk næringsliv og bosetting over hele landet. Reiselivsnæringen kan også dra nytte av dette. Miljøbevissthet knyttet til reise får stadig større oppmerksomhet, som vil føre til en økning i turisme generelt og økoturisme spesielt. Dette innebærer at klimavennlige turistattraksjoner og -destinasjoner har potensial til å oppleve vekst som følge av det grønne skiftet. Samtidig kan produksjonsanlegg for fornybar energi være en del av turistdestinasjonen, med guidede turer til vannkraftverk eller vindmølleparker. Opplevelser med utgangspunkt i fornybar energi refereres gjerne til som energiturisme.

Energiturisme er en form for kunnskapsbasert turisme, hvor formålet er å formidle betydningen av fornybar energi for samfunnet, samt ulike måter fornybar energi kan produseres på. Overgangen til nullutslippssamfunnet blir stadig viktigere, og det er i den sammenheng sentralt å opplyse befolkningen om dens betydning.

Energiturisme innebærer både interaktive opplevelser, guidede turer og pedagogiske utstillinger, og kan i tillegg opptre i flere former. Blant disse er eksempelvis besøk til vindmølleparker, solcelleanlegg, vannkraftverk og andre fasiliteter som demonstrerer anvendelsen og betydningen av fornybar energi.

Menon Economics, 2024

Q&A – Hva er egentlig Arven?

Godt spørsmål! Først og fremst skal Arven bli et nasjonalt kunnskapssenter for fornybar energi og en HUB for kunnskapsformidling. Det er ingen som har gjort det på denne måten i Norge før, og for å lykkes må vi derfor tenke nytt på måten vi skal jobbe på, og de rollene som Arven skal ha.

Her kan du utforske mer om hva Arven skal gjøre og hvordan vi skal jobbe. Klikk deg gjenom temaene som interesserer deg!

Hvem er målgruppen til Arven?

Arven skal i hovedsak lage formidlingsopplegg og undervisningsopplegg til barn og unge. Det kan for eksempel være noe en 9.klasse kan gjennomføre i løpet av en skoletime – og som er aktuelt uansett hvor i landet den klassen er. Eller en kortfilm om «drømmen om strømmen» – som denne. Eller noe som hjelper en hjørnesteinsbedrift eller et selskap som jobber med strøm å ta imot en skoleklasse på en kul og interaktiv måte.

I tillegg til dette så skal Arven ta i mot alle de som vil besøke oss. Det kan jo være turister som kommer til Helgeland, eller de som bor her. Familier og folk. For dem skal vi lage innstallasjoner og opplevelser i området rundt Arven og Øvre Forsland. Opplegg som gjør at de lærer litt om fornybar energi, industri og samfunn når de er på besøk. Ei vindmølle eller et solcellepanel, eller en demo av noe ny teknologi, som hydrogenproduksjon. Når dette er utviklet hos oss kan våre partnere få plassere dette på sine arenaer – og på den måten utvikle energiturisme i Norge.

Hvordan blir Arven en HUB?

Arven skal bli et sted hvor vi formidler kunnskap om fornybar energi på en måte som både fenger og engasjerer – litt som en HUB for å lære, utforske og oppdage hvordan vi kan skape et bærekraftig samfunn.

For det første skal vi ta vare på kraftarven vår. Vi skal samle historiene som viser hvordan Norge har bygget seg opp som en kraftnasjon – fra vannkraftens spede begynnelse til den store satsingen på fornybare løsninger som vi ser i dag. Dette kan bli utstillinger og opplevelser som gir et spennende innblikk i hvor vi kommer fra.

Men det viktigste er å se fremover. Arven skal også bli stedet der vi drømmer om og viser hvordan et fornybart samfunn kan se ut i praksis. Vi kan lage interaktive utstillinger hvor du får prøve deg som «energidesigner», en simulering som viser hvordan vi kan kombinere vannkraft, vindkraft og solenergi for å dekke fremtidens behov. Eller kanskje en opplevelse der du får teste hvordan ny teknologi som hydrogenproduksjon eller energilagring kan fungere i hverdagen.

Kort sagt: Arven skal være et sted som forteller historien om kraftarven vår, peker mot fremtiden og inspirerer folk til å være en del av den grønne omstillingen. Det handler om å gjøre det tilgjengelig, forståelig – og ikke minst gøy å lære om hvordan vi sammen kan skape en bærekraftig fremtid.

Hva mener dere med utendørs opplevelser?

Vi mener at vi best kan lære bort hvordan fornybar energi fungerer – utendørs. Det er rett og slett fordi det er der vi produserer den. Fra vann, vind, sol, bølger og andre kraftkilder. Vi vil også at Arven skal bli et sted som inspirerer både turister og lokalbefolkning. Når familier eller skoleklasser kommer på besøk, skal vi ha installasjoner og opplevelser som gjør at de både lærer og har det gøy. Kanskje kan de se hvordan en vindmølle fungerer på nært hold, besøke en solcelleinstallasjon eller teste ut hvordan strømmen fra vannkraftverket på Øvre Forsland faktisk blir til. Poenget er at det skal være interaktivt, spennende og forståelig for alle.

Skal dette bare skje på Helgeland?

Når vi har utviklet oppleggene og installasjonene hos oss, vil vi også sørge for at partnerne våre kan ta dem i bruk andre steder i landet. Både det som er digitalt, men også det fysiske. På den måten kan vi bidra til at energiturisme og kunnskap om fornybar energi sprer seg – og inspirerer folk over hele Norge. Vi har allerede samarbeid med aktører over hele landet som også ønsker å få dette til. Blandt annet Energisenteret på Hunderfossen, og Kraftturismeprosjektet i Vestlandsregionen.

Hvilken verdi får Arven for reiselivet på Helgeland?

Vi mener at Arven på sikt vil få stor betydning for hele landet, men som turistattraksjon vil senteret også få betydning for reiselivet og folket som bor på Helgeland. Vi har fått bistand fra Menon Economics (2024) til å gjøre en ringvirkningsanalyse av Arven som turistattraksjon. Denne viser at vi i 2030 kan forvente 86.000 besøkende, og i 2035 hele 122.000 besøkende. Verdiene som skapes av dette vil hjelpe reiselivet med å vokse, og gjør at det blir lettere å lykkes med andre prosjekter på Helgeland.  

Aktiviteter ved senteret og turistenes forbruk beregnes å legge grunnlaget for 137 hel- og deltidsansatte i regionen – og de forventer at vår aktivitet bidrar med 97 millioner kroner i årlig turistforbruk i Helgelandsregionen.

Arven kommer til å bidra positivt til alle de som har overnatting i regionen, og vår aktivitet vil generere 46 700 nye gjestedøgn til Helgeland. 6 400 av disse vil finne sted på Arvens overnattingstilbud, mens resten skal overnatte i de andre kommunene på Helgeland.

For å bygge Arven må vi også investere en del penger i bygg og anlegg. Samlet sett ligger investeringene på om lag 157 millioner kroner. Investeringsaktivitetene forbundet med Arven vil understøtte en samlet verdiskaping på 120 millioner kroner, og understøtte om lag 143 hel- og deltidsansatte under byggingen.

Er du superinteressert i å grave deg mer inn i disse tallene? Da kan du laste ned Menon sin rapport her.

Hvordan skal selve senteret se ut?

Godt spørsmål! Vi er ikke helt ferdig med detaljene enda – men vi har jo en liten plan for hvordan bygget kan se ut. Skissene som vi viser på hjemmesiden er fargelagte bygningstegninger som er laget av de dyktige arkitektene våre, Tanken Arkitektur. Så kommer det helt sikkert noen endringer når vi starter med detaljprosjekteringen.

Selve eiendommen er det i dag Helgeland Kraft som eier, og vi jobber med hvordan vi skal overføre denne til Arven. Helgeland Kraft eier også veien opp til Øvre Forsland, i tillegg til rasteplasser og en del annen infrastruktur som Arven sine gjester skal få lov til å benytte.

Vi har omregulert eiendommen, som tidligere delvis var regulert til industriformål. Nå er formålet på hele eiendommen «kulturinstitusjon«, og vi har fått hjelp fra LandArk til å gjøre en grundig konsekvensutredning og detaljregulering for hele området. Hvis du ønsker å grave deg ned i detaljene på dette så finner du det ved å søke på «Åselva, Leirfjord» (eiendom 68/4) i Kommunekart, og deretter velge kartlagene du vil kikke i.

Hva skal dere bygge - ut over selve senteret?

I tillegg til selve senteret, skal vi bygge opp en del områder utenfor. Det blir parkeringsplass på den andre siden av fylkesveien, med ei bru som går over til senteret. I tillegg blir det stier og veier i området rundt Arven, som blir en del av opplevelsen. Vi har også planer om å sette opp overnattingsenheter (hotellrom) ute i naturen, i et området som ligger ca en kilometer sør-vest for senteret.

Hvem skal betale for Arven?

Frem til nå er det våre eiere og partnere som i hovedsak har betalt for å stifte selskapet og for å utvikle Arven. De som er eierne våre er Helgeland Kraft, Salten Kraftsamband, Nordkraft, Kunnskapsparken Helgeland, Vitensenter Nordland, Mo Industripark, Rana Gruber og Leirfjord kommune. I tillegg har vi fått noen midler fra SIVA, Innovasjon Norge og Arktisk2030. 

For å bygge Arven trenger vi 150 millioner. Dette blir et spleiselag mellom private og det offentlige, og det er det vi jobber mest med å få på plass nå.

Når vi er i drift skal vi få mye av inntektene våre via konseptene som er beskrevet rett under (bare skroll litt videre). I tillegg vil nok eierne våre og partnerne bidra med midler som skal brukes til å lage ulike formidlingsopplegg. I tillegg til eierne våre, er NTE og TrønderEnergi slike partnere. 

Aktiviteter i senteret

For å sikre en god driftsfinansiering til Arven har vi utredet ulike konsepter som vil sørge for stabile og forutsigbare inntekter til senteret. Ambisjonen er å skape en solid drift i bunn, som gjør at det vi mottar av partnerinntekter skal gå direkte til utvikling av nye prosjekter, installasjoner, undervisningsopplegg mm.

Overnatting

For å styrke alle de øvrige aktivitetene til senteret, skal vi tilby overnatting, enten alene eller i samarbeid med andre.

Utleie av restaurantdrift

For å få til en spektakulær turistattraksjon, og en attraktiv møteplass må kjøkken og restaurant i Arven være godt tilpasset slik at potensielle drivere ønsker å leie og drifte restauranten. Kjenner du noen som kan være interessert?

Opplevelser

Tilbud til næringslivet og til skoleklasser. Dette kan være fotturer, sykkelturer og kajakkturer i et spektakulært landskap, tett på energiproduksjon og natur.

Utleie av kontorer

Utleie av kontorer kan være til studenter som skriver bachelor- master og doktoravhandlinger om fornybar energi. Eller til reiselivsaktører, forskere og andre grupper.

Kurs og møter

Arven vil få tilrettelagte lokaler for å gjennomføre kurs og møter. Dette kan være møter for næringslivet, eller ulike kurs innen fornybar energi.

Samarbeid

Sammen med andre reiselivsaktører i regionen undersøker vi muligheten for å lage bærekraftige gruppereiser og produkter.

Konferanser

Årlige mindre konferanser for fornybarnæringen, regionalt næringsliv og samarbeid med aktører som eks. Fornybar Norge. Arven skal bli en møteplass for næringslivet, politikere og for barn og unge.

Arrangementer

Dette kan være ulike arrangementer for samfunnet lokalt og regionalt, i tillegg til større arrangementer som kan trekke besøkende til senteret.

En plass for historier

Arven henter inn historiene – og gjør dem interaktiv og spennende!

Historier om fortid, nåtid og fremtid, fra:

Industri
Fornybarnæringen
Reindrift, villaksnæring og grunneiere
Forskningsinstitusjoner
Vitensentre og Museum

Kule undervisningsopplegg og interaktive installasjoner, til:

Besøkende til Arven
Skoleklasser
Gjester på museum
Gjester på vitensentre
Fornybarnæringen og industri som møter skoleklasser og samfunn

Digital formidling og opplevelser utendørs

Utendørs formidling

Interaktive installasjoner og utstillinger
Senteret vil tilby interaktive utstillinger som demonstrerer fornybare energikilder som vind, vann og sol. Ved å fortelle historiene gjennom plattformer og kanaler som de unge allerede bruker i dag, kan vi inspirere på nye og spennende måter.

Omvisning
Arven vil tilby guidede turer der vi tar besøkende gjennom de ulike utstillingene og forklarer hvordan fornybare energikilder fungerer i utendørs omgivelser. Arven har en ambisjon om å tilby guidede turer til andre energiinstallasjoner. Dette kan for eksempel være vannkraftverkene i Røssåga, eller til vindkraftanlegget på Øyfjellet.

Installasjoner rundt kraftverk
Arven vil inspirere fornybarnæringen til å tilrettelegge bedre rundt eksisterende kraftverk, hvor besøkende kan utforske fornybare energikilder i praksis, og lære om dens påvirkning på miljøet.

Workshops og arrangementer
Arven vil arrangere workshops og arrangementer som vil bidra til et bedre kunnskapsnivå om morgendagens energiløsninger.

Digital formidling

VR og AR-opplevelser
Arven vil tilby virituelle opplevelser som lar besøkende utforske verden av fornybar energi, fra hvor som helst.

Spill og filmer
Arven skal lage lærerike spill om fornybare energikilder, på en morsom og engasjerende måte.

Interaktive skjermer
Arven skal lage innhold til skjermer, som kan stå både innendørs og utendørs, rundt senteret og hos våre samarbeidspartnere. 

Skoleklasser

Arven skal ta imot skoleklasser fra hele landsdelen. Elevene skal få praktiske undervisningsopplegg som er tilpasset læreplaner for ulike alderstrinn. Skoleklasser som må reise langt skal få mulighet til gratis overnatting og reisestøtte. Dette finansieres gjennom avtaler med ulike partnere og offentlig finansiering.

Innhold til fysiske og digitale installasjoner skal lages med animasjoner og med flere tilgjengelige språk, slik at oppleggene blir tilpasset for personer fra alle nasjoner og bakgrunn.

I Arven skal hovedfokuset være på utendørs aktiviteter og digital formidling. Selve læringen skal foregå ved å ta og kjenne på kraften i naturelementene, og vi skal utvikle unike installasjoner og undervisningsopplegg basert på dette.

Leirplass
For å kunne ta imot skoleklasser må vi tilby enkel overnatting for store grupper. Til dette planlegger vi å sette opp flere lavvoer, ca 1 km fra Arven-bygget.

Hans Majestet Kongen om Arven

Det er nå 4 år siden vi startet arbeidet med Arven. Vi har møtt utallige bedrifter, politikere og formidlere fra hele landet, for å fortelle om planene våre. Da vi var så heldig å få besøk av Kongeparet i juni 2023, ble vi både rørt og beæret over de varme ordene Hans Majestet Kongen hadde å si om Arven, og det vi ønsker å få til. Vi mener Hans Majestet Kongen oppsummerer vårt arbeid på en god måte, og vi ønsker derfor å gjengi ordene hans her.

«Vi har noen naturgitte gaver her i landet som slett ikke er alle forunt: Vi har rene energikilder som vann og vind. Vi har naturressurser som har bragt oss velstand og velferd, som gjør at de aller fleste kan leve gode liv fra vugge til grav. Både vi i Norge og miljøer over hele verden jobber nå med å finne ut hvordan kan vi kan finne og utnytte naturressurser til beste både for planeten og oss som bor her.

Dette er Arven. Og Arven har dere nettopp her i Leirfjord. Her tar dere forvalteransvaret på alvor, ved å skape et opplevelses- og kunnskapssenter for fremtidens fornybarsamfunn. Bygget og planene ser imponerende ut. Og dette er viktig! For vi alle trenger å lære om sammenhengene: Om hvor ressursene våre kommer fra, hvordan vi best kan forvalte dem og hvordan vi i fremtiden kan utnytte dem best mulig, til glede og nytte for flest mulig.

Det handler om respekt for det naturen gir. Det handler om et felles engasjement for å sikre at nye generasjoner også kan leve godt. Og det handler om å samarbeide. Når kunnskapssenteret Arven står klart, er jeg sikker på at både unge og eldre fra nær og fjern vil komme og få seg en skikkelig a-ha opplevelse. Og bli minnet om hvordan alt henger sammen.

Hans Majestet Kongen

Organisering

Eiere
Arven har i dag 8 eiere. Dette er Kunnskapsparken Helgeland, Vitensenter Nordland, Rana Gruber, Leirfjord Kommune, Mo Industripark, Helgeland Kraft, Salten Kraftsamband og Nordkraft Produksjon.

Styret og ledelse
Styret skal bestå av 6-8 personer. I dag består styret av representanter fra flere av eierne. Når Arven går inn i nye faser, kan styret og organisering endres slik at man til enhver tid er har nødvendige ressurser og kompetanse. Daglig leder leies i dag inn av Kunnskapsparken Helgeland. Ut over dette jobber flere ressurser fra eiere og partnere med utviklingen av Arven.

Kraftarven Eiendom AS
Kraftarven Eiendom er strukturert som et eiendomsselskap, og all utvikling som har blitt gjort til nå, er gjennomført av dette selskapet. Kraftarven Eiendom har ansvaret for oppføring, eierskap og forvaltning av bygningsmasse og tilhørende infrastruktur. Herunder etablering av nødvendige avtaler for bruk av øvrig infrastruktur i Forslandsdalen. Dette inkluderer tilgang til kraftverk for omvisninger, utleie av møterom og toaletter, samt veitraseer og damanlegg. Selskapet har et vedtektsfestet allmennyttig formål og skal ikke gi økonomisk utbytte til eierne.

Kraftarven AS
Kraftarven er organisert som et driftsselskap som leier bygningsmasse fra morselskapet, Kraftarven Eiendom. Selskapet budsjetterer med 4-6 årsverk, inklusive ekstrahjelp og sommerverter. Det vedtektsfestede formålet til selskapet er: «Drift av Arven som et kunnskaps- og opplevelsessenter for fornybar energi og verdiskaping». Selskapet har et vedtektsfestet allmennyttig formål og skal ikke gi økonomisk utbytte til eierne.

Partnere

Arven skal inngå partneravtaler med ulike aktører. Disse partnerne kan være energiselskaper, forskningsinstitusjoner og industriaktører.
Vi har allerede på plass partneravtaler med ulike aktører, som ønsker å bidra med årlige tilskudd til Arven når vi er i drift.

Mange støtter Arven

[dipi_testimonial total_testimonial=»100″ use_hide_rating=»on» review_length=»40″ readmore_text=»Les mer» orderby=»date_asc» review_type=»on|off|off|off» rating_color=»RGBA(255,255,255,0)» empty_rating_color=»RGBA(255,255,255,0)» columns=»3″ container_padding=»50px|50px|50px|50px|false|false» loop=»on» autoplay=»on» autoplay_speed=»3000″ navigation=»on» pagination=»on» centered=»on» use_navi_prev_icon=»on» navi_prev_icon=»4||divi||400″ use_navi_next_icon=»on» navi_next_icon=»5||divi||400″ navi_size=»40″ navi_padding=»40″ navi_color=»#F2E867″ navi_bg_color=»RGBA(255,255,255,0)» navi_circle=»on» navi_position_left=»-75″ navi_position_right=»-75″ pagi_color=»#ffffff» pagi_active_color=»#ffffff» img_width=»100px» item_padding=»30px|30px|30px|30px|false|false» popup_color=»#D1DBE5″ item_bg_color=»#D1DBE5″ columns_tablet=»1″ columns_phone=»1″ columns_last_edited=»on|phone» space_between_tablet=»100″ space_between_phone=»» space_between_last_edited=»on|tablet» navi_size_tablet=»36″ navi_size_phone=»25″ navi_size_last_edited=»on|phone» navi_padding_tablet=»30″ navi_padding_phone=»20″ navi_padding_last_edited=»on|phone» navi_position_left_tablet=»-30″ navi_position_left_phone=»4″ navi_position_left_last_edited=»on|phone» navi_position_right_tablet=»-30″ navi_position_right_phone=»4″ navi_position_right_last_edited=»on|tablet» _builder_version=»4.24.2″ link_text_color=»#6A8E91″ header_6_line_height=»1.3em» testimonial_name_font=»|700|||||||» testimonial_name_text_color=»#15022a» testimonial_name_font_size=»16px» testimonial_name_line_height=»0.8em» testimonial_text_font=»||||||||» testimonial_text_text_color=»#415569″ testimonial_text_line_height=»1.5em» company_name_font=»||||||||» company_name_text_color=»#415569″ company_name_font_size=»14px» company_name_line_height=»1.3em» readmore_text_color=»#267355″ background_color=»RGBA(255,255,255,0)» width=»100%» max_width=»100%» module_alignment=»center» custom_css_free_form=».dipi_testimonial_0 .dipi-testimonial-name, .dipi-testimonial-review-popup-open .dipi_testimonial_0-popup .dipi-testimonial-name {|| font-weight: 700;|| font-size: 16px;|| color: #15022a !important;|| padding-top: 30px;||}» custom_css_swiper_container=»overflow: visible;» border_radii_profile_image=»on|100px|100px|100px|100px» border_width_all_profile_image=»2px» border_color_all_profile_image=»#F2E867″ global_colors_info=»{}»][/dipi_testimonial]